Over Jachtservice

RC Jachtservice is een familiebedrijf met meer dan 20 jaar ervaring in de watersport. Op 19 mei 1999 vestigde de Jachtservice zich in de, toen nieuwe, haven ‘Regatta Center Medemblik’.  Het idee was kleinschalig onderhoud aan schepen en het uitgebreide beheer van de haven.

In 20 jaar is de Jachtservice uitgegroeid tot een bedrijf dat het volledige pakket kan aanbieden betreffende winterstalling, onderhoud en refit van uw schip. Kwaliteit staat bij ons voorop. Dit is reden dat de materialen en faciliteiten op de haven op maat ontworpen zijn om het best mogelijke resultaat te behalen.

Zo staat er op het terrein bijvoorbeeld een speciaal voor ons ontwikkelde botenkraan. De kraan kan tot 20.000 kg tillen maar heeft daarnaast ook een 23 meter hoge mastenlift. Voor ons is het liften van schepen, masten zetten of eraf halen dan ook iets dat we graag aanbieden in de service.

Het terrein van Regatta Center Medemblik is in 1999 al aangelegd met de gedachte dat er ooit winterstalling zou komen. Zo heeft het parkeerterrein een extra zware laag asfalt gekregen om er voor te zorgen dat de bokken met daarop zware schepen recht blijven staan. Dit resulteert in een ideale en schone ondergrond waarop de schepen staan. Dit in combinatie met de bokken die zelf ontworpen zijn op de schepen van nu, relatief brede en lange schepen, zorgt er voor dat wij zonder zorgen bijna ieder schip tot en met 20 ton op de wal kunnen zetten. Daarnaast hebben wij in 2012 een nieuwe werkloods neer gezet zodat wij in de winter, verwarmd, aan uw schip kunnen werken. Deze uitbreiding heeft er ook voor gezorgd dat wij schepen kunnen schilderen in de winter. Tot op heden hebben wij al ongeveer 25 schepen opnieuw voorzien van een prachtig glanzende verflaag, naar grootte tevredenheid van de klant.

Naast al deze werkzaamheden is RC Jachtservice ook de partij die, al sinds het begin, verantwoordelijk is voor het algemene beheer van Regatta Center Medemblik. Zo zorgen wij voor opening van het havenkantoor, houden we het terrein op orde en onderhouden en zorgen we voor het beheer van het zeilwedstrijdcentrum. Dit zorgt voor een perfecte combinatie van service in het water en op de wal.

Het team achter RC Jachtservice is klein en compact. Het bestaat uit twee broers, Alex en Marcel Hanenberg, en Saskia Schagen. Door dit kleine team zijn de lijnen erg kort en kan er weinig verloren gaan in de communicatie.

Alex is met name verantwoordelijk voor alle technische zaken. Zowel in de jachtservice als op de haven. Hij is opgeleid als automonteur en heeft daarna ervaring op gedaan in de scheepstechniek.

Marcel is verantwoordelijk voor het tuigen van schepen en het zeilwedstrijdcentrum. Daarnaast zit hij regelmatig als havenmeester op kantoor.

Saskia is verantwoordelijk voor het klantcontact en de administratie, zowel van jachthaven als jachtservice.

Wij hopen u in de toekomst met uw onderhoud of stalling van uw schip te kunnen helpen, zowel in het water als op de wal.

Heeft u vragen neem dat gerust contact met ons op.

Team RC Jachtservice,

Alex Hanenberg
Marcel Hanenberg
Saskia Schagen